ONDRA GEMOV: Backstory za vlastním designem

O možnosti navrhnout si vlastní kolekci plavek jsem se dozvěděl před pár měsíci, když jsem brzy ráno jel na trénink kickboxu. Někde mezi stanicemi Křižíkova a Invalidovna mi volal Honza Koukal, jestli bych měl zájem o kolekci, kterou bych sám navrhl. Nerozmýšlel jsem se souhlasil. Po ránu jsem byl fakt ve špatný náladě, ale tenhle hovor mě úplně nastřelil a aniž bych věděl, zda je to oficiální, začal jsem návrhy hned vymýšlet.

Kdo mě zná, ví, že se hodně zajímám o módu a hodně řeším, co si na sebe obléknu. Prostě nejsem člověk, který by denně nosil jedny tepláky. Nebaví mě lidi, kteří nosí pořád stejný styl a vypadají jak reklamy na nudu. Řekl jsem si, že by chtělo vnést trošku stylu i do plavání, ve kterém převažují hlavně jednobarevné plavky. Vždyť já v takových plavu taky, ale to neznamená, že mě baví. Začal jsem přemýšlet nad designem, který by ocenili hlavně lidi, kteří myslí podobně jako já.

Každý plavec ví, jaké je plavat ode zdi ke zdi, a jak dokáže být občas trénink nudný. Občas je prostě důležité se mezi nekonečnými tréninky nastavit pozitivně, aby se z toho člověk nezbláznil. Na druhou stranu má alespoň člověk čas přemýšlet. Vedle techniky plavání jsem tak přímo ve vodě začal řešit návrhy.

To, že do takovéto spolupráce dám kus sebe a podobná klišé uslyšíte u každého basic influencers na stories, ale teoreticky jsem to vlastně splnil. Má poznávací znamení jsou kérky, které jsou dost výrazné. A co se designu plavek týče, je dělaný dle reálných tetování, která mé tělo zdobí. Odborně se tetování říká mikropigmentový implantát, takže je to opravdu součást člověka. Během toho stejného tréninku jsem vymyslel i barvy, které by k jednotlivým tetováním seděly a měl jsem předběžně hotové hned tři návrhy.

Musel jsem se ale spojit s tatérem, který v minulosti nakreslil návrhy mých tetování. Řekl jsem mu, co mám v plánu a domluvili jsme se za jakých podmínek, můžu návrhy použít na plavky. Tatéři jsou zároveň umělci a rozhodně by nebylo fér, kdybych jejich díla dával na plavky, aniž by o tom věděli. Takže velký shout out Danovi (Ikaros tattoo) za návrhy a bezproblémovou domluvu.

        

S Marťou Pechovou, která mi mimo jiné tuto příležitost nabídla, jsme probrali, jak budou vypadat konečné návrhy. Od té doby se začalo reálně pracovat na mých plavkách. Nakonec bude můj design také na čepičkách i ručnících a backpacích. Velké díky patří také grafické designérce Tereze Zimovjanové @terizimovjan, která vše předělala do vectorů, přidala barvy a vložila do šablon na další zpracování.

A jak budou vypadat? Vlk, což bylo moje první velké tetování, havran, který mě ze všech tetování bolel nejvíce a oko s včelou, které jsem si nechal udělat úplně spontánně.

 

Let’s spread style around swimming pools!